Pihakivet

Pihalaatoitukset tehdään useimmiten päällystekivillä ja joskus betonilaatoilla, materiaalina voi olla myös graniitti tai luonnonkivet. Muurikivet sopivat nimensä mukaisesti erityisen hyvin muurien, tasojen ja kukkapenkkien perustamiseen. Pihakivetys on kestävä, näyttävä ja helppohoitoinen ratkaisu ja se sopii niin pieniin kuin isoihinkin kokonaisuuksiin.

Pihakivetys & käyttökohteet

Pihakivetyksiä voidaan käyttää pihakäytävillä ja ajoväylillä, sisäänkäyntien yhteydessä tai vaikka oleskelualueiden pohjana. Ne sopivat myös parkkialueiksi myös raskaammalle liikenteelle oikeilla kivivalinnoilla. Pihalta löytyy monia pieniä sopivia paikkoja laatoitukselle kuten pelialueet, auto- ja roskakatokset ja vaikka kasvihuoneen lattia.

Kivi_valo

Pihakivien valinta

Erilaisia kiviä ja niiden materiaaleja, muotoja ja värejä on tarjolla valtava määrä. Valinnassa on hyvä huomioida kiveyksen tarkoitus ja pinta-ala, alueen ja talon tyyli sekä kiveyksen muoto ja hoitotarve. Esimerkiksi eri käyttökohteisiin sopii eri saumanpaksuus ja merkitystä on myös sillä, onko kivetys tasainen, sileä, karhea, eritasoinen vai patinoitu. Myös ympäristön värimaailma sekä kiven värin on soinnuttava keskenään yhteen. Pihakivetys on aina pitkäaikainen ratkaisu ja on olennaista huomioida, miten eri valinnat tulevat tulevaisuudessa vaikuttamaan kivetyksen ulkonäköön sekä kestävyyteen.

Pihakivien valintaan apua

Autamme mielellämme pihakivien valinnassa. Kerromme, mitä seikkoja tulee ottaa huomioon materiaalivalintoja tehdessä sinun pihallasi ja käyttökohteessasi. Ammattilaisena hahmotamme pihan muodot sekä korkeuserot jo alkuvaiheessa ja osaamme neuvoa sekä oikeanlaisen kiven että ladontatyylin valinnassa.

Tarkoituksenamme ei ole myydä jotain tiettyä kivimallia vaan autamme valitsemaan kohteeseen ja budjettiin sopivan vaihtoehdon. Autamme myös pihan mittaamisessa. Yhteistyöverkostomme kautta saat helposti tilattua kivet sekä kaikki muut tarvittavat materiaalit. Voit myös halutessasi tilata nämä itse.

Kivetykset_pihakivetys-porras3_1-1260x943

Pihakivien asennus

Asennus on pitkälti käsityötä. Huolellinen sekä tarkasti työstetty kivi on ehdoton vaatimuksemme työnlaadullemme. Asennustyön alkuvaiheessa suunnittelemme kiviladonnan järjestyksen ja mihin ei asenneta leikattua kiveä, jos se vain on mahdollista. Aina se ei kuitenkaan toteudu ja esimerkiksi kaivot tällöin kierrämme kartiokivillä kauniin lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Ladonta vaatii huolellisuutta, jotta oikea kivi on oikeassa paikassa, korossa, linjassa sekä tiiviisti asennettu. Kun ladonta sekä leikkaukset on tehty sekä tarkistettu, on saumauksen sekä lopputärytyksen vuoro.

Kun kiveys on suunniteltu, mietitty, laskettu sekä toteutettu, on sinun tehtäväsi nauttia lopputuloksesta. Ulkonäöltään ja kestävyydeltään onnistunut pihakiveys on aina hyvän suunnitelman, sopivien ja laadukkaiden materiaalien sekä huolellisen työn yhteistulos. Me toteutamme kanssasi unelmiesi pihakiveyksen!

Jos suunnittelet kivetystä, isoa tai pientä, niin soita ja jutellaan lisää.

Kivetykset_muuri_1-1152x1536