Viihtyisä piha

Hyvin rakennettu piha on pitkäkestoinen investointi viihtyvyyteen ja toimivuuteen.

Toteutamme eri kokoisia pihoja hyvin erilaisilla toimeksiannoilla. Kunnostamme vanhoja ja toteutamme uudiskohteiden pihoja. Välillä saamme toteuttaa kaiken alkusuunnittelusta täyteen viimeistelyyn asti. Voimme myös olla apuna projektin yksittäisissä vaiheissa.

Muistathan, että piharakentaminen kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin, joten työn osuudesta voit tehdä vähennyksen verotuksessa. Tässä vielä linkki verottajan ohjeistukseen kotitalousvähennyksestä.

Mitä piha- / viherrakentaminen on?

Viherrakentaminen käsittää mm. kaikki pihan pohjatyöt, maanrakennus- ja siirtotyöt, kivirakentamisen kuten pihalaatoitukset, muurit ja kiviportaat. Piharakentamiseen lukeutuu myös puurakentaminen laajasti. Yleisimpiä piharakennelmia, joita rakennamme asiakkaillemme, on terassit, patiot, pergolat, huvimajat, grillikatokset, aidat ja muut rakennelmat kuten leikkimökit. Viimeisen silauksen viherrakentaminen saa, kun pihalle tuodaan mullat, istutetaan kasvit, tehdään nurmikko ja levitetään katteet.

Piharakentamisen hinta

Hintaan vaikuttaa mm. pihan pinta-ala, tontin muodot, käytettävät materiaalit, tarvittavat pohjatyöt ja unelma, jota lähdetään tavoittelemaan. Projektin alussa sovimme yleensä pihan kokonaisbudjetin, jolloin kustannukset pysyvät asiakkaan antamissa rajoissa. Pihoja rakennamme urakkasopimuksella tai asiakkaan niin halutessaan myös tuntiveloituksella.

Jos suunnittelet piharemonttia, ota yhteyttä ja sovitaan maksuton arviokäynti. Arvion perusteella annan kilpailukykyisen hinnan!

Piharakentamisen vaiheet vielä tiivistäen

  1. Ideointi: Onko sinulla jo selkeä visio, tehdäänkö kattava pihasuunnitelma vai jotain siltä väliltä? Käydään yhdessä läpi ajatukset pihan käyttötarkoituksista, mahdollisuuksista ja käytettävissä olevasta budjetista.
  2. Yhteinen näkemys: Saat projektista tarjouksen ja sovitaan yhteistyöstä tarkemmin.
  3. Hommat aloitetaan: Riippuen projektista esim. vanha piha puretaan, otetaan vanhoja kasveja talteen ja kaapeloidaan uusi pihavalaistus.
  4. Piharakentamista tarvittavissa muodoissaan: Pohjatyöt, maanrakennus- ja siirtotyöt, pihalaatoitukset, muurit, portaat, terassit, huvimajat, grillikatokset, aidat ja muut rakennelmat. Tuodaan mullat, istutetaan kasvit, tehdään nurmikko ja levitetään katteet.
  5. Siivous ja viimeistely: Pidetään valmiin pihan katselmus. Annan pihalle myös hoito-ohjeet. Pihan hoito- ja ylläpitotarpeita ajatellen kannattaa lukea pihanhoitopalveluistamme.
  6. Nauti, viihdy ja rentoudu pihallasi!